JPK Breza

Javno preduzeće "Komunalno" d.o.o. Breza

Potpisani ugovori sa korisnicima sredstava Fonda za zaštitu okoliša FBiH Potpisani ugovori sa korisnicima sredstava Fonda za zaštitu okoliša FBiH
Kantonalni resorni ministar okoliša Fahrudin Brkić jučer je u sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona sa načelnikom općine Breza Munibom Zaimovićem i direktorom Javnog preduzeća “Komunalno” Enverom Hadžiahmetovićem potpisao ugovore o dodjeli... Potpisani ugovori sa korisnicima sredstava Fonda za zaštitu okoliša FBiH

Kantonalni resorni ministar okoliša Fahrudin Brkić jučer je u sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona sa načelnikom općine Breza Munibom Zaimovićem i direktorom Javnog preduzeća “Komunalno” Enverom Hadžiahmetovićem potpisao ugovore o dodjeli sredstava za pomoć u realizaciji projekata “Nabavka opreme za reciklažno dvorište sa ciljem uspostave odgovarajuće infrastrukture za razdvajanje i odlaganje komunalnog otpada” i “Unapređenje sistema primarnog odvajanja otpada kroz nabavku kontejnera i uspostava odgovarajuće infrastrukture za razdvajanje i odlaganje komunalnog otpada”.

Njihova vrijednost iznosi 55.000 konvertibilnih maraka.

Ministarstvo je pomoć odobrilo u skladu sa namjenama utvrđenim Programom utroška sredstava Fonda za zaštitu okoliša FBiH za 2018. godinu.

– Sva sredstva koja dobijemo od Fonda okoliša FBiH raspoređujemo putem javnih poziva. Ove ćemo godine ukupno dobiti 4.800.000 KM, od čega 3.010.000 KM direktno transferiramo lokalnim zajednicama, a 1,8 miliona raspoređujemo putem naših projekata i javnih poziva. Nadamo se da će sredstva značajno unaprijediti poslove zbrinjavanja otpada u našim lokalnim zajednicama i Kantonu – rekao je ministar Brkić.