JPK Breza

Javno preduzeće "Komunalno" d.o.o. Breza

Riješeni višegodišnji problemi s kanalizacijom u ulicama Alije Izetbegovića i Filipa Lastrića Riješeni višegodišnji problemi s kanalizacijom u ulicama Alije Izetbegovića i Filipa Lastrića
Iskopom potpuno novog kanalizacionog voda radnici JP ” Komunalno” d.o.o. Breza uspješno su riješili višegodišnji problem s kanalizacijama u ulici Alije Izetbegovića i Filipa... Riješeni višegodišnji problemi s kanalizacijom u ulicama Alije Izetbegovića i Filipa Lastrića

Iskopom potpuno novog kanalizacionog voda radnici JP ” Komunalno” d.o.o. Breza uspješno su riješili višegodišnji problem s kanalizacijama u ulici Alije Izetbegovića i Filipa Lastrića (ulica kod zgrade bivše “Elektroterme”).

Napominjemo da se radilo o teško pristupačnom terenu (pristup preko rijeke Stavnje), kao i vrlo teškim uslovima, nizbrdici, izljevima kanalizacije itd.

Iz razloga da su problemi na već postojećoj kanalizaciji na ovim lokalitetima nastupili začepljenjem (ostatcima veša, neotopljivog papira, čarapa, oguljine i luga) mole se građani da u WC šolje bacaju samo vodotopivi papir jer je sve ostalo opasno i izaziva začepljenje kanalizacije i tako stvara problem široj zajednici.