JPK Breza

Javno preduzeće "Komunalno" d.o.o. Breza

Servisne informacije iz JP „Komunalno„ d.o.o. Breza na dan 08.07.2024. godine. Servisne informacije iz JP „Komunalno„ d.o.o. Breza na dan 08.07.2024. godine.
Zbog smanjene izdašnosti izvorišta vodosnabdijevanje je otežano na području cijele općine Breza, te se uvodi redukovani sistem vodosnabdijevanja (noćna akumulacija) u gradskoj i prigradskoj... Servisne informacije iz JP „Komunalno„ d.o.o. Breza na dan 08.07.2024. godine.

Zbog smanjene izdašnosti izvorišta vodosnabdijevanje je otežano na području cijele općine Breza, te se uvodi redukovani sistem vodosnabdijevanja (noćna akumulacija) u gradskoj i prigradskoj zoni u periodu od 23:00 do 05:00 sati.

Raspored redukcije:

Izvorište LAZ:

09.07.2024.Vodu imaju naselja Gornja Breza, Komora, Bašići i Dužice  
10.07.2024.Vodu će imati naselja Vijesolići, Brdo, Jasike i Košare

Izvorište MAHMUTOVIĆ RIJEKA:

09.07.2024.Vodu ima Nevjestina mahala, naselje oko stadiona, Batara, Trzan, dio Sarajevskog puta i Prikodolica
           10.07.2024.Vodu će imati linija kraj džamije do Menjaka, Polje, linija pored rezervoara u Župči do naselja Trzan, dio Sarajevskog puta i naselja Vrbovik, Podžupča, Šaš i dio Potkraja.  

Ovaj sistem redukcije vodosnabdijevanja će se vršiti naizmjenično (dan-dan) do poboljšanja izdašnosti izvorišta.

Vodosnabdijevanje u ostalim dijelovima općine Breza je uredno. Kvalitet vode je zadovoljavajući i odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl. list BiH 40/10).

Napominjemo da zbog neplaniranih kvarova na vodovodnim linijama može doći do kratkotrajnih prekida u vodosnabdijevanju do popravke istih.

                                       Molimo korisnike da racionalno koriste vodu za piće.

Čišćenje gradskih ulica i javnih površina obavlja se po planu i programu.

Zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji.

S poštovanjem!