JPK Breza

Javno preduzeće "Komunalno" d.o.o. Breza

Servisne informacijena na dan 23.10.2018. godine  Servisne informacijena na dan 23.10.2018. godine 
Zbog smanjene izdašnosti izvorišta vodosnabdijevanje je otežano na području cijele općine Breza, te može doći do povremenih prekida vodosnabdijevanja kritičnih zona napajanja. Za građane... Servisne informacijena na dan 23.10.2018. godine 

Zbog smanjene izdašnosti izvorišta vodosnabdijevanje je otežano na području cijele općine Breza, te može doći do povremenih prekida vodosnabdijevanja kritičnih zona napajanja.

Za građane koji koriste vodu za piće s izvorišta Mahmutović Rijeka zbog trenutnog stanja ovog izvorišta i dalje je na snazi redukovani sistem vodosnadbijevanja.

 Raspored redukcije:

23.10.2018.

Vodu će imati Linija prema Trznu, Nevjestina Mahala, Prikodolica i Polje

24.10.2018.

Vodu će imati Podgora i linija prema Džamiji

Ovaj sistem redukcije vodosnabdijevanja će se vršiti naizmjenično do poboljšanja izdašnosti izvorišta, a ako se poveća akumulacija u bazenima i druge linije će biti snabdijevane vodom.

Kvalitet vode je zadovoljavajući i odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl. list BiH 40/10).

Prikupljanje i odvoz kućnog otpada odvija se uglavnom po ustaljenom redu i rasporedu rejona.

Čišćenje gradskih ulica i javnih površina obavlja se po planu i programu.

 

Radovi na remontu kotla su u završnoj fazi i uskoro bi trebala početi isporuka toplotne energije iz centralne toplotne stanice ZD Rudnik mrkog uglja “Breza” doo Breza prema krajnjim korisnicima.

Također, obavještavamo Vas da radnicima JP “Komunalno” doo dana 22.10.2018 godine, iz nama nepoznatih razloga, nije dozvoljen ulazak u krug ZD RMU “Breza” doo Breza kako bi izvršili pripremu sistema za početak grejne sezone.

 Molimo korisnike da racionalno koriste vodu za piće.

 Zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji.

S poštovanjem!