JPK Breza

Javno preduzeće "Komunalno" d.o.o. Breza

OBAVJEŠTENJE OBAVJEŠTENJE

OBAVJEŠTENJE

Obavijest 31 ožujka, 2020 JKP Breza

JP “Komunalno” d.o.o. Breza je svjesno briga i problema s kojima se građani susreću ovih dana, stoga, želimo da kroz ovo turbulentno vrijeme izađemo... OBAVJEŠTENJE

JP “Komunalno” d.o.o. Breza je svjesno briga i problema s kojima se građani susreću ovih dana, stoga, želimo da kroz ovo turbulentno vrijeme izađemo kao pobjednici svi zajedno, kroz udruženu solidarnost i snagu.

Imajući u vidu važnost JP  „Komunalno“ d.o.o. Breza,  kao javnog preduzeća od izuzetnog značaja, posebno u ovim momentima kada se zajedno sa Domom zdravlja Breza nalazi na prvoj liniji odbrane od corona virusa,  apelujemo na sve korisnike koji to mogu  da redovno izmiruju svoje obaveze putem blagajne preduzeća ili putem usluge mobilnog bankarstva,  kako bi pomogli održavanju sistema vodovodne i kanalizacione mreže, redovnih opravki te urednog odvoza i deponovanja komunalnog otpada  uslijed izostanka sredstava za normalan rad. Ozbiljnost s vaše strane, te pomoć pri realizaciji navedenih zadataka, čuvamo čistoću i higijenu i nas i vas, koja je u ovom trenutku neophodna.

Napominjemo vas, da se ovo preduzeće finansira i posluje isključivo od naplate pruženih usluga za isporučenu vodu, odvoz komunalnog otpada I isporučenu toplotnu energiju, pa vas ovim putem molimo da svoje obaveze izmirujete kako bismo zajedno s vama, održali čistoću Općine i omogućili ličnu higijenu kao preduslov odbrane od virusa.

Također, obavještavamo građane/korisnike komunalnih usluga da će na terenu od 01.04.2020.godine, a u skladu s Naredbom Federalnog štaba civilne zaštite o zabrani kretanja građana stariji od 65.godina na području Federacije Bosne i Hercegovine, biti angažovani mobilni timovi JP “Komunalno” d.o.o. Breza, te će uplate moći izvršavati direktno na licu mjesta. S tim u vezi, možete nas kontaktirati pozivom na broj 032/783-491 ili 061/781-406, te će ovlašteni radnici preduzeća s posebnom akreditacijom i pisanim ovlaštenjem doći na lice mjesta. U svrhu suzbijanja svake moguće zloupotrebe, apelujemo građane da dobro provjere akreditacije kao i odobrenje izdato od strane v.d.direktora preduzeća gosp. Seida Opačina. U slučaju da primijete zloupotrebu, molimo vas obavijestite nadležnu policijsku stanicu Breza pozivom na broj 122 ili nas kontaktirajte na naše brojeve 032/783-491 i 032/783-615 .

Prošlost  ne možemo promijeniti, ali na sadašnjost i budućnost možemo uticati.

S poštovanjem!