JPK Breza

Javno preduzeće "Komunalno" d.o.o. Breza

<strong>Obavijest o odvojenom prikupljanju otpada</strong> <strong>Obavijest o odvojenom prikupljanju otpada</strong>
S ciljem zaštite životne sredine i smanjenja količine čvrstog otpada odloženog na deponiju obavještavamo korisnike naših usluga da je finaliziran projekat “Unaprjeđenje infrastrukture kroz... <strong>Obavijest o odvojenom prikupljanju otpada</strong>

S ciljem zaštite životne sredine i smanjenja količine čvrstog otpada odloženog na deponiju obavještavamo korisnike naših usluga da je finaliziran projekat “Unaprjeđenje infrastrukture kroz izgradnju i opremanje zelenih otoka”.

Projekat je finansiran od strane Vlade ZDK, Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša i Općine Breza.

Ovim projektom općina Breza bogatija je za 9 zelenih otoka, odnosno 36 kontejnera.

Zeleni otoci izgrađeni su na sljedećim lokacijama: naselje Bate – kod mosta, ulica Ismeta Šarića uz parking prostor, dvorište Gimnazije „Muhsin Rizvić“ Breza, parking ispod Doma zdravlja, plato Botaničke bašte Mahala, ulica Filipa Lastrića uz pješački prilaz posljednje zgrade, ulica Džemala Bijedića uz zgradu „Udarnik“, plato ispred OŠ „Safvet-beg Bašagić“ Mahala i u naselju Kahve unutar dvorišta za kolektivno stanovanje.

S obzirom na to da je JP „Komunalno“ d.o.o. Breza u mogućnosti redovno prazniti  kontejnere za selektivno odlaganje ambalažnog otpada, molimo korisnike da savjesno odlažu otpad (plavi kontejner – papir i karton, žuti kontejner – plastika i zeleni kontejner – staklo) u iste kako bi imali zdraviji, čišći i sigurniji okoliš.

Napomena: Svi zeleni otoci su pokriveni video nadzorom te će svaka zloupotreba istih biti prijavljena Sanitarno – komunalnom inspektoru.

S poštovanjem!