JPK Breza

Javno preduzeće "Komunalno" d.o.o. Breza

Saopštenje za javnost Saopštenje za javnost
Poštovani sugrađani, S obzirom da smo svjedoci, da u posljednje vrijeme su radijatori isključivo hladni, za sve one korisnike (pravna i fizička lica)  koji... Saopštenje za javnost

Poštovani sugrađani,

S obzirom da smo svjedoci, da u posljednje vrijeme su radijatori isključivo hladni, za sve one korisnike (pravna i fizička lica)  koji još uvijek koriste ovu uslugu, tj. nisu se isključili iz toplovodnog sistema, obratili smo se predstavnicima Rudnika mrkog uglja „Breza“ dana 21.12.2021.godine, da nas informišu o stanju kvaliteta grijanja, te smo dana 23.12.2021.godine dobili sljedeću informaciju:

„ RMU kao društvo učinit će sve što je u njegovoj moći da poboljša kvalitet grijanja s obzirom da smo svi upoznati s problematikom kotlovskog postrojenja. Pokušat će se popraviti izlaznu temperaturu s kvalitetnijim ugljem s pogona „Sretno“ iako radovi još nisu u punom kapacitetu. Kroz nekih 10-tak dana trebali bi da počnu radovi s drugom mašinom za izradu jamskih prostorija u glavnom ugljenom stroju, te ćemo pokušati s loženjem uglja tog kvaliteta.“

Iz svega iznesenog da se zaključiti da je ugalj slabog kvaliteta, kao i da izlazna temperatura ne odgovora parametrima koji su dati potpisivanjem Ugovora o isporuci toplotne energije između ova dva pravna subjekta, te da se tek kroz određeno vrijeme očekuje poboljšanje navedene usluge.

S tim u vezi, molimo sugrađane koji koriste navedenu uslugu, za razumijevanje i saradnju.

S poštovanjem!