JPK Breza

Javno preduzeće "Komunalno" d.o.o. Breza

Servisne informacije na dan 07.07.2022 godine. Servisne informacije na dan 07.07.2022 godine.
Obavještavamo građane općine Breza koji koriste vodu za piće s izvorišta Zmajevac i Mahmutović rijeka da se ista može koristiti samo kao tehnička voda.... Servisne informacije na dan 07.07.2022 godine.

Obavještavamo građane općine Breza koji koriste vodu za piće s izvorišta Zmajevac i Mahmutović rijeka da se ista može koristiti samo kao tehnička voda.

Zbog smanjene izdašnosti izvorišta vodosnabdijevanje je otežano na području cijele općine Breza, te je uveden redukovani sistem vodosnabdijevanja DAN-DAN za korisnike koji se snabdijevaju vodom s izvorišta Laz, Izbod i Mahmutović Rijeka.

Raspored redukcije:

Izvorište LAZ:

07.07.2022Vodu imaju naselja Vijesolići, Brdo, Jasike i Košare.
08.07.2022Vodu će imati naselja Komora, Gornja Breza, Bašići i Dužice.

Izvorište IZBOD:

07.07.2022Vodu ima naselje Izbod
08.07.2022Vodu će imati naselje Koritnik

Izvorište MAHMUTOVIĆ RIJEKA:

07.07.2022Vodu ima naselje Vrbovik.
08.07.2022Vodu će imati naselje Župča.

Ovaj sistem redukcije vodosnabdijevanja će se vršiti naizmjenično (dan-dan) do poboljšanja izdašnosti izvorišta.

Zbog izuzetno visokih temperatura posljednjih dana, došlo je do enormnog povećanja potrošnje vode. U posljednjem periodu bilježimo povećanje potrošnje za cca 30% u odnosu na prošlogodišnji prosjek.

Apelujemo / Pozivamo građane, da vodu troše racionalno za uobičajene potrebe domaćinstva, te da vodu za piće ne koriste za punjenje bazena, zalivanje bašte, pranje automobila i slične aktivnosti.

Prikupljanje i odvoz kućnog otpada odvija se uglavnom po ustaljenom redu i rasporedu rejona s početkom od 06:00 sati.

Zbog nadolazećih Bajramskih praznika upozoravamo građane da je strogo zabranjeno odlaganje kožica i iznutrica od Kurbana u kontejnere i kante za otpatke. Neadekvatno zbrinjavanje otpada životinjskog porijekla može negativno uticati na zdravlje ljudi.

Zaposlenici JP „Komunalno“ d.o.o. Breza u saradnji s Policijskom stanicom Breza i komunalnom inspekcijom Općine Breza vršit će kontrolu bacanja Kurbanskih kožica i iznutrica.

Protiv svih koji budu registrovani da krše gore navedeno, bit će podnesene krivične prijave zbog ugrožavanja zdravlja ljudi.

Čišćenje gradskih ulica i javnih površina obavlja se po planu i programu.

Zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji.

S poštovanjem!