JPK Breza

Javno preduzeće "Komunalno" d.o.o. Breza

Servisne informacije na dan 16.07.2020 godine. Servisne informacije na dan 16.07.2020 godine.
Vodosnabdijevanje na području cijele općine Breza je uredno. Kvalitet vode je zadovoljavajući i odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl. list BiH... Servisne informacije na dan 16.07.2020 godine.

Vodosnabdijevanje na području cijele općine Breza je uredno. Kvalitet vode je zadovoljavajući i odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl. list BiH 40/10).

Napominjemo da zbog neplaniranih kvarova na vodovodnim linijama može doći do kratkotrajnih prekida u vodosnabdijevanju do popravke istih.

Molimo korisnike naših usluga da racionalno koriste vodu za piće, jer je voda trenutno od temeljne važnosti i za osiguravanje higijenskih uvjeta koji su nam neophodni za borbu protiv epidemije izazvane Korona virusom (COVID-19) .

Također, molimo građane da prijave svako zalijevanje bašti,  plastenika i voćnjaka pitkom vodom,  čime direktno štite svoje zdravlje, jer to neminovno dovodi do redukcije u vodosnabdijevanju,  pogotovo u ovim ljetnim mjesecima,  što se u pogoršanoj epidemiološkoj situaciji korona virusa, može direktno odraziti na zdravlje svih građana.

Prikupljanje i odvoz kućnog otpada odvija se uglavnom po ustaljenom redu i rasporedu rejona.

Čišćenje gradskih ulica i javnih površina obavlja se po planu i programu.

Zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji.

S poštovanjem!