JPK Breza

Javno preduzeće "Komunalno" d.o.o. Breza

Servisne informacije na dan 13.07.2021 godine. Servisne informacije na dan 13.07.2021 godine.
Zbog smanjene izdašnosti izvorišta vodosnabdijevanje je otežano na području cijele općine Breza, te je uveden redukovani sistem vodosnabdijevanja (noćna akumulacija) u periodu od 22:30... Servisne informacije na dan 13.07.2021 godine.

Zbog smanjene izdašnosti izvorišta vodosnabdijevanje je otežano na području cijele općine Breza, te je uveden redukovani sistem vodosnabdijevanja (noćna akumulacija) u periodu od 22:30 do 05:30 sati za korisnike koji se snabdijevaju vodom s izvorišta Milkino Vrelo, a za korisnike koji se snabdijevaju vodom s izvorišta Izbod i Laz redukovani sistem vodosnabdijevanja DAN-DAN.

Raspored redukcije:

Izvorište IZBOD:

13.07.2021.

Vodu ima naselje Koritnik

14.07.2021.

Vodu će imati naselje Izbod

Izvorište LAZ:

13.07.2021.

Vodu ima naselje Vijesolići

14.07.2021.

Vodu će imati naselja Gornja Breza,Komora i Bašići

                       Molimo korisnike da racionalno koriste vodu za piće.

Čišćenje gradskih ulica i javnih površina obavlja se po planu i programu.

Zbog nadolazećih Bajramskih praznika molimo građane da ne odlažu nusproizvode klanja (crijeva, rogovi, i slično, a posebno krv u kontejnere i kante za komunalno otpad jer otpad životinjskog porijekla i njegovo neadekvatno zbrinjavanje može negativno uticati na zdravlje ljudi, pogotovo u jeku pogoršanja epidemije Korona virusa.

Ukoliko zaposlenici JP „Komunalno“ d.o.o. Breza ustanove ovakvu vrstu nusproizvoda bit će poduzete zakonom propisane mjere te podnesene krivične prijave zbog ugrožavanja zdravlja ljudi.

Čišćenje gradskih ulica i javnih površina obavlja se po planu i programu.

Zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji.

S poštovanjem!