JPK Breza

Javno preduzeće "Komunalno" d.o.o. Breza

Servisne informacije na dan 23.09.2019 godine. Servisne informacije na dan 23.09.2019 godine.
Zbog kvara na elektro postrojenju Medića pumpa u jutarnjim satima došlo je do prekida u vodosnabdijevanje užeg gradskog područja. Kvar je otklonjen i voda... Servisne informacije na dan 23.09.2019 godine.

Zbog kvara na elektro postrojenju Medića pumpa u jutarnjim satima došlo je do prekida u vodosnabdijevanje užeg gradskog područja. Kvar je otklonjen i voda je puštena u sistem za vodosnabdijevanje.

Vodosnabdijevanje u ostalim dijelovima općine Breza je uredno. Kvalitet vode je zadovoljavajući i odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl. list BiH 40/10).

Prikupljanje i odvoz kućnog otpada odvija se uglavnom po ustaljenom redu i rasporedu rejona.

Čišćenje gradskih ulica i javnih površina obavlja se po planu i programu.

Napominjemo građane Općine Breza da je u toku akcija isključenja korisnika s vodovodne mreže koji svoje obaveze ne izmiruju u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima Zeničko – Dobojskog kantona, kao i provjera i otkrivanje nelegalnih priključaka na vodovodnoj mreži.

S tim u vezi pozivamo građane Općine Breza koji su dobili opomenu pred isključenje da se jave u prostorije JP „Komunalno“ d.o.o. Breza – Odjel naplate, svakim radnim danom u periodu od 07:30 do 16:00 sati radi iznalaženja najpovoljnijeg rješenja.

Za sve potrebne informacije stojimo vam na raspolaganju u ul. ZAVNOBiH-a br.6  ili nas možete kontaktirati putem telefona 032/783-491.

S poštovanjem!