JPK Breza

Javno preduzeće "Komunalno" d.o.o. Breza

<strong>Servisne informacije iz JP „Komunalno„ d.o.o. Breza na dan 19.06.2024. godine.</strong> <strong>Servisne informacije iz JP „Komunalno„ d.o.o. Breza na dan 19.06.2024. godine.</strong>
Kvalitet vode sa svih izvorišta je zadovoljavajući i odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl. list BiH 40/10). Zbog smanjene izdašnosti izvorišta... <strong>Servisne informacije iz JP „Komunalno„ d.o.o. Breza na dan 19.06.2024. godine.</strong>

Kvalitet vode sa svih izvorišta je zadovoljavajući i odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl. list BiH 40/10).

Zbog smanjene izdašnosti izvorišta vodosnabdijevanje je otežano na području cijele Općine Breza, te je uveden redukovani sistem vodosnabdijevanja DAN-DAN za korisnike koji se snabdijevaju vodom sa izvorišta Izbod.

Izvorište IZBOD:

19.06.2024Vodu ima naselje Koritnik
20.06.2024Vodu će imati naselje Izbod

Ovaj sistem redukcije vodosnabdijevanja će se vršiti naizmjenično (dan-dan) do poboljšanja izdašnosti izvorišta.

Apelujemo / pozivamo građane da vodu troše racionalno za uobičajene potrebe domaćinstva, te da vodu za piće ne koriste za punjenje bazena, zalivanje bašte, pranje automobila i slične aktivnosti.

Prikupljanje i odvoz kućnog otpada odvija se uglavnom po ustaljenom redu i rasporedu rejona.

Čišćenje gradskih ulica i javnih površina obavlja se po planu i programu. 

Zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji.

S poštovanjem!