JPK Breza

Javno preduzeće "Komunalno" d.o.o. Breza

Servisne informacije iz JP „Komunalno„ d.o.o. Breza na dan 30.07.2020 godine. Servisne informacije iz JP „Komunalno„ d.o.o. Breza na dan 30.07.2020 godine.
Vodosnabdijevanje na području cijele općine Breza je uredno. Kvalitet vode je zadovoljavajući i odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl. list BiH... Servisne informacije iz JP „Komunalno„ d.o.o. Breza na dan 30.07.2020 godine.

Vodosnabdijevanje na području cijele općine Breza je uredno. Kvalitet vode je zadovoljavajući i odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl. list BiH 40/10).

Primijećena je povećana potrošnja vode u naselju Izbod i Koritnik, pa su u tom pravcu angažovane dodatne kontrole.

Molimo korisnike da racionalno koriste vodu za piće.

Prikupljanje i odvoz kućnog otpada odvija se uglavnom po ustaljenom redu i rasporedu rejona, osim naselja Župča gdje je usluga redovnog odvoza otpada zbog nadolazećih Bajramskih praznika planirana danas (30.07.2020. godine) u poslije podnevnim satima.

Upozoravamo građane da je strogo zabranjeno odlaganje kožica i iznutrica od Kurbana u kontejnere i kante za otpatke. Neadekvatno zbrinjavanje otpada životinjskog porijekla može negativno uticati na zdravlje ljudi, pogotovo u jeku pogoršanja epidemije Korona virusa.

Zaposlenici JP „Komunalno“ d.o.o. Breza u saradnji s Policijskom stanicom Breza i komunalnom inspekcijom Općine Breza vršit će kontrolu bacanja Kurbanskih kožica i iznutrica.

Protiv svih koji budu registrovani da krše gore navedeno, biti će podnesene krivične prijave zbog ugrožavanja zdravlja ljudi.

Čišćenje gradskih ulica i javnih površina obavlja se po planu i programu.

Zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji.

S poštovanjem!